Over ons

Welkom bij LeakBot, een innovatie van HomeServe Labs Ltd, onderdeel van de HomeServe Group en gevestigd op het adres Cable Drive, Walsall, WS2 7BN, Verenigd Koninkrijk. De HomeServe Group vindt het belangrijk om uw persoonsgegevens te beschermen en daarom spant LeakBot zich in om ervoor te zorgen dat u de service krijgt die u verwacht, terwijl tegelijkertijd uw privacy wordt gewaarborgd.

In deze verklaring leest u precies welke gegevens we van u verzamelen, hoe we die gebruiken om onze diensten te leveren en wat uw rechten zijn. Het lijkt misschien niet zo interessant, maar het is erg belangrijk dat we u hierover vertellen en dat u dit leest. Laat het ons ook vooral weten als u vragen hebt.

Met de HomeServe Group bedoelen we HomeServe plc en elke entiteit waarin HomeServe plc een direct of indirect belang van minstens 50% heeft. HomeServe plc gebruikt diverse bekende merk- en handelsnamen waaronder (maar niet beperkt tot): HomeServe Membership Ltd, Checkatrade, Help-Link, HomeServe Heating, HomeServe Connect en HomeServe Labs. We kunnen uw persoonsgegevens overdragen tussen de leden van de HomeServe Group voor de in deze privacyverklaring genoemde doeleinden.

Wat voor gegevens verzamelen we?

Als u zich registreert bij LeakBot, vragen we u om bepaalde basisgegevens zoals uw naam, het adres waar u LeakBot installeert en uw e-mailadres en mobiele nummer. Deze gegevens worden gebruikt om uw LeakBot-ervaring persoonlijk te maken en om ervoor te zorgen dat LeakBot u kan waarschuwen als er een lekkage wordt ontdekt op uw locatie of als u onze hulp nodig hebt om een reparatie te regelen.

We kunnen ook andere gegevens vragen of verzamelen om ervoor te zorgen dat LeakBot effectief kan werken of als uw bezorgadres niet het adres is waar de LeakBot wordt geïnstalleerd.

Voorbeelden van de typen persoonsgegevens die we meestal verzamelen zijn:

  • Naam;
  • Adres (factuuradres en installatieadres);
  • Telefoonnummer (inclusief mobiele telefoon);
  • E-mailadres;
  • Soort pand (appartement, eengezinswoning enz.)
  • Eventuele aanvullende vereisten, zoals grote letters of documentatie in braille
  • IP-adres van uw apparaat (als u onze website bezoekt of de app gebruikt)

(Merk op dat deze lijst niet volledig is.)

Als u uw LeakBot hebt geïnstalleerd, begint deze gegevens te verzamelen over waterverbruik, watertemperatuur en luchttemperatuur om lekkages te kunnen detecteren. Als er een lekkage wordt gedetecteerd en u ons vraagt de lekkage op te sporen en te repareren, maken we een dossier van de uitgevoerde werkzaamheden, mogelijk met foto’s van de gevonden lekkage en de uitgevoerde reparatie.

En hoe gebruiken we uw gegevens?

We gebruiken de gegevens die we verzamelen als volgt:

  • Om u te waarschuwen als LeakBot een lekkage vaststelt
  • Om een bezoek te plannen voor het opsporen van een lekkage of het uitvoeren van een reparatie
  • Om te weten wie u bent als u ons belt of onze website of mobiele app gebruikt
  • Om eventuele aankopen van producten of diensten die u doet te verwerken (inclusief eventueel hierover contact met u opnemen)
  • Om u te informeren over eventuele wijzigingen aan LeakBot of onze diensten
  • Om statistische analyses uit te voeren die ons helpen de werking van LeakBot te verbeteren; hiervoor kan het nodig zijn gegevens te delen met onze dochterondernemingen
  • Om schulden, fraude en verliezen te voorkomen en signaleren
  • Om onze medewerkers op te leiden 
  • Om ervoor te zorgen dat de inhoud van onze website en onze mobiele app zo effectief mogelijk wordt weergegeven voor u en uw apparaat
  • Om via post, e-mail, telefoon of sms contact met u op te nemen om u te informeren over producten, diensten en speciale aanbiedingen die u mogelijk interessant vindt, tenzij u ons verzocht hebt dat niet te doen
  • Om u te vragen deel te nemen aan een marktonderzoek of een van onze klanttevredenheidsonderzoeken

Onze rechtsgrond voor het gebruik van uw gegevens

In de meeste gevallen gebruiken we de persoonsgegevens die u ons verstrekt om onze overeenkomst met u uit te voeren en u de producten en/of diensten te leveren die u van ons hebt gekocht.

We vertellen u graag over onze producten en diensten als we denken dat u daarvan kunt profiteren. Hiervoor kunnen we op basis van uw toestemming of ons gerechtvaardigd belang uw persoonsgegevens gebruiken om u informatie over onze producten en diensten te sturen die gebaseerd is op uw individuele behoeften en vereisten zoals die blijken uit de gegevens die we over u hebben. Meer informatie hierover vindt u hieronder, onder het kopje ‘We houden u altijd op de hoogte’.

We zijn afhankelijk van uw toestemming voor het gebruik van cookies om te begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken, om ervoor te zorgen dat de website goed werkt en om waar nodig verbeteringen aan te brengen. We beroepen ons ook op onze gerechtvaardigde belangen voor het gebruik van ‘strikt noodzakelijke’ cookies, die nodig zijn om de website goed te laten werken. U kunt uw voorkeuren met betrekking tot cookies instellen als u klikt op de link ‘Cookiebeleid’ onder aan elke webpagina.

Gebruik van gegevens die door derden zijn verstrekt

We gebruik soms gegevens van derde partijen of uit openbaar beschikbare bronnen zoals Experian, de bewerkte kiezerslijst of de Deceased Preference Service. Door deze gegevens te gebruiken kunnen we ervoor zorgen dat onze databases correct en actueel zijn door eventuele ontbrekende adresgegevens aan te vullen of ‘vanity’-adressen en huisnummers te controleren. Het helpt ons ook mensen die overleden zijn uit onze verzendlijsten te verwijderen.

We gebruiken ook gegevens voor marketingdoeleinden. Alle gegevens die we hiervoor gebruiken zijn grondig gecontroleerd, zowel door de verstrekker als door onze interne teams, om er zeker van te zijn dat de benodigde marketingtoestemmingen zijn verleend en de gegevens op een eerlijke manier worden gebruikt.

Bewaring en opslag van uw gegevens

We hanteren een beleid en tijdschema voor het bewaren van gegevens om ervoor te zorgen dat we uw persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is. We verwerken uw gegevens zolang u een LeakBot-apparaat hebt om dit te kunnen onderhouden, in overeenstemming met de in deze verklaring uitgelegde doeleinden. We bewaren uw gegevens mogelijk ook nadat uw relatie met ons is beëindigd, om onze boekhouding volledig te houden voor fiscale doeleinden en om eventuele toekomstige klachten te kunnen afhandelen.

Een deel van de gegevens die we verzamelen wordt mogelijk overgedragen naar en opgeslagen op locaties buiten de Europese Economische Ruimte (EER). We werken bijvoorbeeld samen met verzekeringsmaatschappijen in de Verenigde Staten (uitgelegd onder het kopje ‘Delen van uw gegevens met derde partijen’ hieronder) en enkele van onze IT-systemen draaien op servers die worden gehost in de Verenigde Staten. We nemen alle redelijkerwijs vereiste maatregelen om ervoor te zorgen dat uw gegevens worden behandeld in overeenstemming met deze privacyverklaring en de geldende privacywetten.

Delen van uw gegevens met derde partijen

We werken samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde partners, waaronder verzekeringsmaatschappijen die hun klanten informeren over LeakBot.

Op grond van deze overeenkomsten delen we bepaalde gegevens met betrekking tot de LeakBots die zijn aangeboden/verkocht aan de door hen geïnformeerde klanten, waaronder:

  • De naam van de klant en de postcode van de locatie waar de LeakBot is geïnstalleerd
  • Wanneer de LeakBot is geactiveerd
  • Of er een lekkage is vastgesteld
  • Hoe snel na de installatie van LeakBot er een lekkage is vastgesteld
  • We kunnen gegevens delen over werkzaamheden die zijn uitgevoerd om een lekkage te vinden en een reparatie uit te voeren
  • We ontvangen informatie van deze partners om ons te informeren als een klant die zij hebben aangebracht een relevant product opzegt, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat we geen gegevens over die klant meer delen met de partner

We respecteren uw privacy. We delen uw gegevens niet met derde partijen voor marketingdoeleinden, maar af en toe en in aanvulling op het bovenstaande kunnen we om de volgende redenen uw gegevens doorgeven aan een beperkt aantal derde partijen:

  • We hebben leveranciers, dienstverleners en technici die helpen met een deel van onze verwerking en opslag. Zij kunnen ook helpen met het monitoren van onze servers op technische problemen. Deze technici hebben (net als werknemers van LeakBot) toegang tot bepaalde gegevens over u of uw account in verband met dit werk, maar deze technici mogen deze gegevens niet voor andere doeleinden dan LeakBot gebruiken.
  • Als we bedrijfsonderdelen of -activa kopen of verkopen; in zo’n geval kunnen we uw gegevens bekendmaken aan de verkoper of koper van de betreffende bedrijfsonderdelen of – activa.
  • Als we verplicht zijn uw persoonsgegevens bekend te maken of te delen om te voldoen aan een wettelijke plicht of om onze algemene voorwaarden en andere overeenkomsten te handhaven of toe te passen of de rechten, bezittingen of veiligheid van onze klanten en anderen te beschermen. Hieronder valt het uitwisselen van informatie met andere bedrijven, overheidsinstanties en organisaties voor fraudebescherming en kredietrisicobeperking.
  • We kunnen niet-persoonlijke gegevens (bijvoorbeeld samengevoegde of anoniem gemaakte klantengegevens) openbaar en met onze partners delen. We kunnen bijvoorbeeld trends publiceren over waar en hoe vaak er lekkages voorkomen in een bepaald gebied of een bepaald type pand. Deze gegevens kunnen ook worden gedeeld met andere bedrijven binnen de HomeServe Group om die te helpen meer inzicht te krijgen in het potentieel voor het signaleren en beheren van lekkages, mogelijkheden voor producten of diensten te herkennen of ons in het algemeen te helpen ons systeem te verbeteren. We kunnen ook niet-persoonlijke gegevens delen met onze partners, bijvoorbeeld als die geïnteresseerd zijn in het bieden van stimulansen of speciale aanbiedingen. We nemen maatregelen om te voorkomen dat deze niet-persoonlijke gegevens met u in verband kunnen worden gebracht en we eisen hetzelfde van onze partners.

We houden u altijd op de hoogte

We vragen u tijdens de registratie een e-mailadres op te geven zodat we u kunnen helpen uw LeakBot te beheren. Daarvoor sturen we u onder meer updates over eventuele veranderingen in de werking van LeakBot en informatie over aanvullende diensten indien LeakBot bij u een lekkage vaststelt.

Steeds als we persoonsgegevens van u verzamelen, geven we u de mogelijkheid ons te laten weten hoe we in de toekomst contact met u kunnen opnemen. We respecteren uw privacy en beloven u niet te zullen overspoelen met marketingberichten, maar we begrijpen het ook als u zulke berichten helemaal niet wilt ontvangen.

U kunt uw voorkeuren op elk moment aanpassen door ons te schrijven op het adres dat u verderop onder het kopje ‘Uw persoonsgegevens inzien/wijzigen’ vindt, of contact op te nemen met de klantenservice via het nummer 0800 694 4167. U vindt ook een link om u af te melden onder elke marketing-e-mail die u van ons krijgt.

Als gevolg van vooraf geplande of lopende activiteiten kan het maximaal 30 dagen duren tot u geen marketingmateriaal meer van ons ontvangt. Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Uw rechten tellen

Als u de persoonsgegevens die we van u hebben wilt inzien, kunt u ons altijd om een kopie vragen. Mocht u zien dat deze gegevens niet correct zijn, dan kunt u ons vragen ze bij te werken. En als u van mening bent dat de gegevens zonder rechtsgrond worden verwerkt, kunt u ons vragen hiermee te stoppen of de gegevens uit onze systemen te verwijderen.

Om een van de bovenstaande verzoeken in te dienen, kunt u een e-mail sturen naar: Privacy@homeserve.com of ons schrijven op het adres:

Freepost RLYC-LXAL-GEEH
Data Protection Officer
HomeServe plc
Cable Drive
Walsall
WS2 7BN

U hoeft nooit te betalen voor een kopie van uw persoonsgegevens, maar we kunnen u wel vragen uw identiteit te bewijzen voordat we gegevens verstrekken. Als dat is gebeurd, sturen we u binnen een maand een kopie van de persoonsgegevens die we in ons bezit hebben. Daarnaast kunt u ons, als u om wat voor reden dan ook besluit afscheid van ons te nemen, verzoeken namens u uw persoonsgegevens over te dragen aan uw nieuwe leverancier.

Klantprofielen

We gebruiken een methode die ‘profilering’ wordt genoemd om inzicht te krijgen in de behoeften, gedragingen en sociaal-demografische kenmerken van onze klanten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste producten en diensten aanbieden aan de juiste mensen. Dankzij profilering kunnen we ons aanbod afstemmen op onze huidige klanten en onze klanten beter van dienst zijn.

Contact met ons opnemen

Algemene inlichtingen/verwerkingsverantwoordelijke

HomeServe Labs
Cable Drive
Walsall
WS27BN

Tel: 0800 247 999

Vertegenwoordiger van LeakBot in de Europese Unie

Als u niet in het Verenigd Koninkrijk woont en contact met ons wilt opnemen, kunt u naast de informatie over Algemene inlichtingen/verwerkingsverantwoordelijke hierboven ook terecht bij onze vertegenwoordiger in de Europese Unie:

Plesner Advokatpartnerselskab
Amerika Plads 37
DK-2100 København Ø

E-mailadres: homeservelabs@plesner.com

Functionaris voor gegevensbescherming

Data Protection Officer
Legal Services
HomeServe plc
Cable Drive
Walsall
WS27BN

E-mailadres: Privacy@homeserve.com

Zit u ergens mee?

Als u op enig moment het idee hebt dat we uw gegevens niet eerlijk hebben verwerkt of niet tevreden bent over de manier waarop we met uw persoonsgegevens zijn omgegaan, kunt u contact opnemen met de Information Commissioners Office, die het voor u zal onderzoeken. Ga voor alle informatie over het delen van eventuele bezwaren naar www.ico.org.uk/concerns/

Links naar andere websites

Eventuele links naar andere websites worden uitsluitend verstrekt als hulp bij het vinden van informatie die nuttig zou kunnen zijn voor de gebruikers van onze website. Denkt u eraan dat deze privacyverklaring niet meer van toepassing is als u via een link van onze website naar een andere website gaat. Op uw bezoek aan en interactie met enige andere website, ook als u daar via een link op onze website bent gekomen, zijn de regels en het beleid van die betreffende website van toepassing. We raden u aan de regels en het beleid met betrekking tot die website te lezen voordat uw persoonsgegevens verstrekt.

Updates

Deze verklaring wordt van tijd tot tijd bijgewerkt en we raden u aan regelmatig even te kijken, maar we zullen u ook via onze website informeren over eventuele wijzigingen. Het versienummer en de publicatiedatum vindt u altijd hieronder:

Versienummer: 2.2

Publicatiedatum: december 2020